REFERENCE

 

Našim storitvam je zaupalo že več kot 1500 podjetij in javnih organizacij, s katerimi redno sodelujemo, ter številni posamezniki, ki se odločajo za dolgotrajna usposabljanja s področja nevrolingvističnega programiranja, pozitivne discipline in mediacije. Poleg evropskih držav, kot so Španija, Srbija, Avstrija, Bosna itd., je mag. Jani Prgić sodeloval z različnimi mednarodno uveljavljenimi strokovnjaki tudi v ZDA (Seattle, New York, Nashville, Boston, San Diego), Veliki Britaniji (London, Canterbury, Durham) in Singapurju.


  • 12 let dela v kolektivih in s skupinami.
  • Izvedba delavnic v več kot 1500 kolektivih (vse od podjetij do javnih zavodov).
  • Skupaj več kot 2000 delavnic.
  • Vsako leto izvedba redno razpisanih skupin (NLP Praktik, NLP Mojster Praktik, usposabljanje za mediatorje, Pozitivna disciplina, Nevroznanost in poučevanje, Kinestetični razred…).
  • Nastopi za skupine v velikosti tudi do 600 udeležencev hkrati.
  • Izvajanje individualnih srečanj s klienti.
  • Redno izdajanje strokovnih publikacij, priročnikov in knjig.External link opens in new tab or window  

Prisluhnite oddaji na Radiu Celje na temo nevrolingvističnega programiranja (NLP), pozitivne discipline in psihološkega modela Življenje nad črto/Tanka črta odgovornosti.


Gost je bil mag. Jani Prgić. Za poslušanje oddaje klikni na fotografijo.


External link opens in new tab or windowPoslušajte oddajoPoslušajte oddajo
MNENJA 

Pri Janiju sem zaključila NLP praktik in NLP mojster praktik. Daleč najboljši dve izobraževanji, kar sem jih izkusila. Zagotovo je moj naslednji korak NLP coach.


Suzana 

Že dlje časa sem se odločala za NLP in sem bila na različnih predstavitvah. Na koncu sem izbrala NLP trenerja, ki ima res izkušnje pri delu s klienti. NLP je res uporaben, je pa pomembno, kdo ga izvaja. Moja odločitev za trening NLP pri Svetovalno-izobraževalnem centru MI je bila najboljša odločitev. NLP praktik je res intenziven trening in moja NLP pot se tukaj zagotovo ne bo prenehala. Zaljubila sem se v nevrolingvistično programiranje.


Mojca 

Seminarji za učitelje so vrhunski. Praktično, uporabno in kar je najbolj pomembno, Jani res ve, kaj dela. Pozitivna disciplina je vrhunski trening in zagotovo nadaljujem še z NLP.


Marko 

V šoli smo imeli izobraževanje za učitelje Kinestetični razred. Koliko preprostih in učinkovitih tehnik na enem kupu. Pa tudi električna miza je zdaj del moje pisarne. Preden sem se spoznala s tem načinom dela, sem končala tečaj NLP praktik, vendar pri drugi organizaciji. Zdaj vem, kje bom nadaljevala trening NLP mojster praktik.


Maja 
Udeležila sem se usposabljanja Pozitivna disciplina v razredu za učitelje. Janijevega pristopa prej nisem poznala. Tridnevno izobraževanje je bilo miselno naporno, vendar izhajajoče iz prakse in s pravo mero vmesnih sprostitev. Preprosto življenjsko. Tu sem dobila potrditev, da delam dobro, hkrati pa brez slabega občutka tudi opomnik, da bi kaj lahko naredila drugače. Predvsem pa pogum, da to spremenim. Resda je bilo izobraževanje namenjeno učiteljem, a sem dobila ogromno idej in drugačnih pogledov tudi za vzgojo doma ter zase za življenje. Če povzamem usposabljanje v nekaj besedah: Jaaa, to je to, v kar ves čas verjamem, le umestiti nisem znala! Jani, hvala!


Andreja Jaklič 
Najboljše usposabljanje, kar sem se jih udeležila. Zelo jasen, nazoren način podajanja, vse zelo uporabno, tako teorija kot praksa, ki se medsebojno res dopolnjujeta. Poleg praktično uporabnih znanj sem se ogromno naučila o sebi, cel proces pa me je spodbudil k nadaljnjemu izpopolnjevanju. Hvala tudi za slastne juhice.


Saša Hiti


 
Način dela mi je bil zelo všeč. Zagotovo je to najboljše usposabljanje, na katerem sem bila do sedaj. Čutila sem povezanost s skupino, dobila sem veliko za osebno rast (nekaj v jasnosti mojih osebnih konfliktov) in strokovno rast. V mediacijo več kot verjamem in je odlična tehnika reševanja konfliktov. Informacije na usposabljanju so bile jasne. Sam izobraževalni proces mi je dostikrat »jemal dih«, imela sem veliko »vau« momentov. Prostor, hrana, skupina, Jani – vse je bilo 10. Mediacijo že priporočam naprej mlajšim sodelavkam.


Taja Borštnar


 
Usposabljanje je bilo izvedeno vrhunsko. Način dela je bil tak, da smo imeli ves čas povezavo med teorijo in prakso. Pridobila sem veščine, ki bodo prav gotovo uspešno vplivale na moje nadaljnje delo tako v poklicnem kot tudi privatnem smislu in zaradi tega sem izredno zadovoljna.


Aleksandra Nasevski


 
 »Potem, ko sem poslušala Tanko črto odgovornosti, sem postala še trdneje prepričana, da je marsikaj v življenju odvisno od srečnih in nesrečnih naključij, ki se nam zgodijo, veliko več pa od aktivne in odgovorne vloge, ki jo vsak posameznik igra v svojem lastnem življenju. Meni osebno, pa tudi sodelavcem v kolektivu, je pomenila Tanka črta odgovornosti navdihujoč preobrat v miselnem procesu. Vsekakor priporočam.«


Snežana Rumpf, Mariborska livarna Maribor


 
»V času mojega ravnateljevanja kolektiv strokovnih delavcev še nad nobeno izvedbo in vsebino strokovnega izpopolnjevanja ni bil tako navdušen, kot nad Tanko črto odgovornosti izvajalca Janija Prgića.Podajanje vsebine seminarja je nevsakdanje, vsebina pa nastavlja ogledalo vsem poslušalcem in nevsiljivo odstira še kakšne nove poti za delo z učenci.«


Romana Lebič, ravnateljica OŠ Glazija Celje


 

Rada bi se zahvalila za možnost, da smo doživeli to odlično predavanje danes. Kljub temu, da sem v življenju že marsikaj slišala ali brala, mi je to dalo ponovno misliti, čutiti in utrditi pozitivno življenjsko naravnanost.

Res hvala vam in predavatelju.Odličen je bil.


Alenka


 
»Tanka črta odgovornosti - Janijevo predavanje oz. delavnice so v meni sprožale signale: “Jebela cesta, točno to počnem sam, od otrok pa pričakujem, da bodo delovali drugače!?” Da pa ni bilo predavanje za starše in dijake zanimivo in poučno samo zame, sem ugotovil na koncu, ko sem zagledal hčer, ki je bila na predavanju do konca, čeprav mi je pred začetkom rekla, da bo le kratek čas prisotna, ker ima še eno nujno obveznost. Njen odgovor: “Če pa je blo ful dobro!” In predstavljajmo si šolski delovni zvezek, za katerega bodo učenci rekli: “Ful dober delovni zvezek!”«


Iztok Hrastar, ravnatelj OŠ Dornava


 
Seminar je bil zame izjemen, teoretično odlično podprt, predvsem pa praktičen. Odlično je primerjati naše intuitivne spretnosti v mediiranju, ki smo jih pokazali na primerih na samem začetku, s tistimi po usvojenem dodatnem znanju, ki smo jih izvedli na koncu. Mediacija – spretnost, ki bi jo vsak učitelj še kako potreboval. Bravo!


Andreja Wastl Petrič


 
Zame je bil seminar izjemno zanimiv, dobila sem veliko teoretičnih, predvsem pa praktičnih znanj. Znanja, ki sem jih pridobila. Bom uporabila za strokovno in osebno rast. Organizacija je super.


Tatjana Glavič


 
To je bilo eno boljših usposabljanj, ki sem se jih udeležila. Vsebina mi bo zelo koristila in bom pridobljeno znanje tudi zagotovo uporabljala pri svojem delu. Všeč mi je bil aktiven način dela ter sistematična organiziranost podajanja vsebin.


Sara Lešnik Cveček


 
Izobraževanje Tanka črta odgovornosti je eno tistih, na katerem predavatelj ne žuga s prstom, ampak z življenjskimi primeri in opisi dogodivščin, tudi lastnih,  pripelje poslušalca, sogovornika v komunikaciji do razmisleka in prepoznavanja lastnih vzorcev odzivanja. Prav to zavedanje pa je največja motivacija za željo in prizadevanje, ki se zbudi v človeku, da stopi nad črto in prevzame odgovornost za svoje odločitve, svoja dejanja.


Mojca Kolin, ravnateljica OŠ Frana Roša Celje


 
Za devetošolci je zanimivo predavanje o tem, kako biti uspešen v svojem življenju. Predavatelj Jani Prgić nam je na zabaven, smešen in razumljiv način predstavil življenje nad in pod črto, v kateri so naši problemi. Ali sem ravnal pravilno? Ali sem bil do prijateljev spoštljiv? To so vprašanja po katerih smo se zamislili. Pričakovali smo dolgočasno predavanje, ampak tokrat so nas pozitivno presenetili. Predavatelj nam je to predstavil na primerih iz svojega življenja in v njih vključil tudi nas. V spomin so se nam še posebej vtisnile njegove besede: »Nikoli ni prepozno za uresničitev svojih ciljev.«


Ana Škorjanc in Eva Slivečka, 9. c


 
»Všeč mi je bilo, da smo na humorističen način dobili predstavo o sebi, boljšem življenju in možnostih za večjo učinkovitost v prihodnosti.«


Nuša Kovač, 9. c


 
»Ta naravoslovni dan mi je bil zelo všeč, saj je bil inovativen, zabaven in izobraževalen. Po mojem mnenju bo vsak, ki je bil udeležen tega dne postal boljši človek.«  


David Vidmar, 9. b


 
»Danes je bil zanimiv dan, zato, ker sem se naučil, kaj je najbolj pomembno za uspeh. Od zdaj naprej bom uporabljal 8 krogov odličnosti: odgovornost, govori z dobrim namenom, to je to, predanost…«


Žiga Potnik, 9.b


 
» Po moje nam bo ta dan zelo koristil na poti do uspeha, spoštovanjem samega sebe in da bomo imeli možnost živeti svoje sanje.«


Pia Brglez, 9. b


 
» Cilj tega predavanja je bil, da si prihodnost krojimo sami in da smo samo mi odgovorni za svoja dejanja. Veliko stvari smo se naučili za katere prej nismo vedeli.«


Svetoslava Geogijeva Georgijeva, 9. b


 
» Dvigni se izpod črte in nikoli se ne vdaj. Vedno pojdi po poti do svojih sanj.«


Ela Kristina Nareks, 9.b


 
» Veliko smo se nasmejali. Veliko smo izvedeli sami o sebi in o tem, kako biti boljši in imeti boljšo prihodnost.«


Maruša Marguč, 9.a


 
»Bilo je čudovito in mislim, da boljše ne bi moglo biti.«


Valentin Gorenjak, 9. b


 
»Zanimivo se mi zdi, da g. Jani vse predstavi na smešen način, saj sploh ne veš ali je predavatelj ali komik.«


Benjamin Videčnik 
Usposabljanje iz nevrolingvističnega programiranja pri Centru MI me je več kot navdušilo. Izobraževanje je zelo praktično in res se vidi, da trener dejansko dela in uporablja NLP tudi pri svojem delu s klienti in v kolektivih. Do zdaj še nisem srečala na nobenem izobraževanju iz NLP toliko uporabnih vsebin kot tukaj. Samo priporočam lahko, da se vsi, ki jih NLP zanima, usposabljajo za NLP Praktika in NLP Mojstra Praktika pri Centru MI


 
Zelo mi je bilo všeč, da delo poteka v manjši skupini. Informacije so bile podane jasno in so zelo uporabne v praksi, na delovnem mestu, v družini in prijateljskem okolju. Zelo pohvalno je to, da je bilo pri usposabljanju malo teorije in veliko praktičnega dela, povezanega s vseživljenjskim učenjem in reševanjem konfliktov. Pridobljeno znanje smo sproti preverjali in uporabljali v vsakdanjem življenju in delu.


Marjanca Frangež


 
Hvala za vso pridobljeno znanje. Izredno zanimiv način dela. Veliko prakse s teorijo in ne obratno kot na večini seminarjev. Dobra organizacija, časovna razporeditev, prostor, hrana in skupina. Super. Le tako naprej.


Manuela Filipič


 
V času usposabljanja sem pridobila ogromno znanj in veščin. Sama izvedba usposabljanja je bila na zelo visokem nivoju – skratka super, vrhunsko. Ogromno informacij bom lahko uporabila v vsakdanjem življenju. Na reševanje konfliktnih situacij gledam drugače in se jih lotevam popolnoma drugače kot prej.


Bernardka Jureš


 
Z usposabljanjem o mediaciji sem res zelo zadovoljna. Naučila sem se oz. spoznala drugačen način reševanja konfliktov, ki mi bo v pomoč tako na službenem področju kot tudi v vsakdanjem življenju. Pohvalaila bi predvsem to, da je poudarek na praktičnem delu, da je bilo ogromno dela v skupini, ogromno socialnih igre, ki jih bom lahko uporabila pri deli z učenci. Tudi glede same organizacije izobraževanja lahko izrečem samo pohvalne besede. In na koncu še enkrat hvala za vse povratne informacije, koristne napotke in tako uspešno delo še naprej.


Tadeja Recek


 
Fantastična, zelo poučna, profesionalno izpeljana, življenjska komedija, ki ti spremeni pogled na lastna dejanja in ti da misliti!


Jana Mlakar


 
Po doooolgem času je bil to seminar s katerega resnično kaj odneseš. Zase osebno in za službo.


Helena Novak


 
»Predavanje mag. Janija Prgiča je bilo po vsebini zelo aktualno in lepo posredovano. Hvala za vašo podporo in hkrati prošnjo za podoben dogodek tudi v bodoče.«


Nuša Bedek, mama


 
»Pri Janiju Prgiću sva se udeležili izobraževanja Šolska mediacija in NLP Praktik. V skupini udeležencev izobraževanj vzpostavi sproščeno, pozitivno vzdušje. Izhaja iz bogatih delovnih in življenjskih izkušenj. Podane vsebine lahko neposredno prenašava v prakso. Iz izobraževanj odhajava zadovoljni, ker pridobiva orodja in veščine za razvoj osebnostne rasti in bolje opremljeni vstopava v odnose z drugimi. Zaradi znanja, ki ga poseduje, in načina, kako le-tega posreduje, ga izredno spoštujeva.«


Tina Ištvan in Severina Pfeifer, OŠ Rače


 
»Moje mnenje je zelo pozitivno, zato bi lahko bilo takih predavanj še več. Vsi, ki se ga niso udeležili, so prikrajšani za marsikatero življenjsko resnico in dejstvo. Pametno je, da so se predavanja poleg nas dijakov udeležili tudi starši in učitelji. Pohvalil bi odlično retoriko in nastop predavatelja in lepo bi bilo, da bi se besede udejanjile v čim več primerih. Lažje bi nas več zlezlo nad tako imenovano črto odgovornosti, če bi poleg lastnega angažiranja večkrat slišali taka predavanja.«


Domen Mirt, dijak G1A


 
Samo usposabljanje je dovršeno pripravljeno, načrtovano. Način dela je prilagojen različnim tipom ljudi. S strani predavatelja so informacije podane jasno, sistematično. Najbolj mi je bilo všeč, da smo informacije pridobivali na problemski način, z odkrivanjem. Je bilo sicer zelo naporno, saj se mi je zdelo, da prve štiri dni vsake toliko časa naletimo na zid neznanja in ga potem prebijemo. Teorija se je povsem navezovala na prakso, zato bodo informacije v vsakem primeru uporabne. Organizacija je bila odlična, predavatelj pa prepričljiv.


Domen Mirt, dijak G1A


 
Usposabljanje za mediatorja – ja, naporno, ampak ne morem opisati, kako bogato se počutim po tem seminarju. Način dela mi je bil zelo všeč, saj sem najprej šla skozi prakso in šele nato vse povezala s teorijo. Celotna organizacija dela je zelo jasno postavljena, zastavljena, s točno določenim ciljem. Vso to znanje, ki sem ga prejela, sem prepričana, da ga bom s pridom uporabila in mislim, da bom »kopala« še dlje in globlje. Čestitam Janiju in sama sebi. Hvala!


HH


 
Zelo sem vesela, da sem se odločila za to izobraževanje, saj sem dobila veliko znanja, izkušenj tako za sebe kot za svoje strokovno znanje, ki ga bom širila naprej. Zelo dobro je, da lahko vso teoretično znanje združim s praktičnim znanjem – uporabno znanje. Všeč mi je bil tudi način dela, podajanje informacij, jasnost in znanje predavatelja, ki je odgovoril na vsako naše, še tako zahtevno, vprašanje.


HG