Za koga je delavnica Tanka črta odgovornosti primerna?

 


Delavnica Tanka črta odgovornosti je primerna za vse zaposlene. Ta delavnica je preverjeno izobraževanje v številnih uspešnih podjetjih, kot so podjetja iz farmacevtske industrije, avtomobilske industrije, zavarovalništva, bančništva, prodaje, težke industrije… (mag. Jani Prgić je gostoval v več kot 1500 kolektivih tako v Sloveniji kot v Srbiji, Bosni, na Hrvaškem idr.).

Predavatelj delavnico izvede tako, da je primerna za vse zaposlene vse od vodij do proizvodnje. To je ena redkih delavnic, kjer lahko sodelujejo zaposleni v mešanih skupinah in je to celo priporočljivo. V isti skupini so lahko delavci iz proizvodnje in vodje. Ker delavnica povsod naleti na izjemno pozitivne odzive, številna podjetja izvedbo organizirajo tudi tako, da skupine med seboj pomešajo, kar pomeni, da so hkrati prisotni sodelavci z različnih nivojev in služb.
 Velikost skupine?

 

Delavnica je primerna za skupine do 50 udeležencev. Pogosto zaradi varčevanja na času, organizacije proizvodnje in tudi finančnega prihranka delavnico podjetja organizirajo tudi za skupine do 100 in več udeležencev.

 


Ali lahko delavnico uporabimo kot nekakšno obliko teambuildinga ali popestritev različnih dogodkov v podjetju?

 

Delavnica že sama po sebi deluje povezovalno in jo lahko uporabljate namesto klasičnega temabuildinga. Veliko podjetij delavnico izvede tudi kot uvod v druženje kolektiva ob novoletnih zabavah, zaključkih ipd.


 

Kako doseči celostno spremembo organizacijske kulture v podjetju?

Priporočljivo je, da vsi v podjetju gredo skozi to delavnico. Če to ni možno, se priporoča, da to doživi vsaj večji del zaposlenih. Podjetje opremimo tudi s plakati, ki pomagajo pri pomnjenju vsebine in pomagajo pri tem, da ostane delavnica in njena vsebina v podjetju dlje časa živa. Pomembno je, da podjetje vzpostavi način, kako zaposleni drug drugega na zabaven in preprost način opominjajo o tem, kje se trenutno nahajajo (v nekonstruktivnih ali v konstruktivnih vedenjskih vzorcih).Kdo izvaja to delavnico?

 

To delavnico zmeraj izvaja mag. Jani Prgić, zato je tudi avtorsko zaščitena. Pri delavnici ne gre samo za vsebino, ampak tudi za to, kako predavatelj doseže v kratkem času spremembo v klimi v podjetju. Mag. Jani Prgić je izjemno izkušen trener z ogromno »kilometrine«. Učinek, ki ga doseže v podjetjih, opisujejo udeleženci na naslednji način: »Daleč najbolj zabavno in duhovito strokovno predavanje, kar smo jih kdajkoli poslušali. Gre za pravo predstavo, strokovno monokomedijo, ki je nastavila tako močno ogledalo vsem zaposlenim, da so se spremembe videle na njihovih obrazih že v trenutku izvedbe. Vsekakor je to strokovna delavnica, ki bi jo moralo izkusiti vsako podjetje. Hvala za izjemen dvig motivacije v našem timu in duhovito predstavitev odgovornosti na vseh ravneh našega življenja. Do danes nismo verjeli, da se da skupino povezati v tako kratkem času.«
»Potem, ko sem poslušala Tanko črto odgovornosti, sem postala še trdneje prepričana, da je marsikaj v življenju odvisno od srečnih in nesrečnih naključij, ki se nam zgodijo, veliko več pa od aktivne in odgovorne vloge, ki jo vsak posameznik igra v svojem lastnem življenju. Meni osebno, pa tudi sodelavcem v kolektivu, je pomenila Tanka črta odgovornosti navdihujoč preobrat v miselnem procesu. Vsekakor priporočam.«

 

Snežana Rumpf, Mariborska livarna Maribor